Konstruksjonen skulle være enkel. Det var helt klart for både Niels og hans kone da de bestemte seg for å bygge et overbygg over en av hagens mest solskinnsutsatte flekker. Men det var en tilfeldighet, et glimt av et hj rne på en paviljong i et magasin, som ble starten for Niels sin design.

Deretter var det til gjengjeld ikke så mange tilfeldigheter som rådet. Niels er utdannet tømrer med mesterbrev og har gjennom jobben tilgang til tegning i 3D, så alt var tegnet og klart før byggingen startet. Og byggingen rommer utfordringer, selv for en tømrermeste . For å få konstruksjonen så lett som mulig er det “skivene” – platene på taket og vindusglassene – som avstiver hele bygget.

Bygget er laget uten sperrer og kryssavstivninger. Platene og glassene sørger for stivheten. Hagestuen skal forlenge sommeren, og gjorde det allerede sist sommer, ettersom Niels la siste hånd på verket i starten av okober.