Bygg et redskapsskur selv

Et redskapsskur kan du kjøpe helt ferdig eller som byggesett. Alternativt kan du tegne det selv, og bygge et skur av materialer du kjøper i et byggvarehus.

Redskapsskur med muligheter

Du kan bygge et redskapsskur på utallige måter. Noen skur består bare av et stort redskapsrom, andre har et lite innebygget verksted, og atter andre har et stort halvtak, som kan gi ly for sykler og tilhengere.

Materialene bestemmer du også selv. Du kan bygge et redskapsskur av bjelker eller stolper, som du kler med metallplater eller bord. Ja, du kan også mure deg et skur hvis du har tid og lyst til det.

Lek deg når du bygger skuret

Du bestemmer selv hvordan hageskuret ditt skal se ut, og kanskje er det en av grunnene til at denne lille bygningen er så populær.

Alle kan bygge et skur, også hvis du ikke har de store forutsetningene. I hvert fall så lenge du bygger skuret av tre. Det gjelder også om du vil bygge skuret på et støpt fundament av betong, på et såkalt punktfundament med nedgravd forankring eller om du vil grave ned stolper i bakken og bygge skuret derfra.

Du kan også bygge redskapsskuret langs et gjerde eller i forbindelse med for eksempel et drivhus eller en carport. Det er bare fantasien som setter grenser for mulighetene.

Husk byggetillatelse

Bare husk å få tillatelse til å bygge et skur hvis det er nødvendig der du bor. Ellers kan du bli tvunget til å rive ned skuret igjen – og det er ikke morsomt.

Har du lyst til å prøve å bygge et redskapsskur, finner du mange tips, triks, gode ideer og artikler på denne siden. Trinn for trinn forteller de deg hvordan du skal gripe an oppgaven.