Hvis du leter etter en billig hagebod, som kan lages på en halv dag – skal du dra til et byggvarehus. Her kan du kjøpe et ferdig byggesett på tilbud til en overkommelig pris for de fleste hageeiere.

Vil du gå på kompromiss?

Ved å velge en slik løsning, er det ofte en del ting du må gå på kompromiss med. Du får nemlig ikke en bod som er solid og vil holde i mange år fremover. Du får ikke en hagebod som er skreddersydd til nettopp dine behov. Og du får heller ikke en hagebod som kan kombineres med andre løsninger, som for eksempel en hyggelig, liten overbygd terrasse.

Bygg de skreddersydde løsningene selv

Vil du ha en hagebod som passer perfekt inn i hagen, med plass til alle hageredskapene, kan du med fordel bygge den selv. På den måten får du muligheten til selv å lage en hagebod med skreddersydde løsninger og med plass til en hyggekrok eller noe annet du vil integrere i boden.

Velg de riktige materialene

Når du bygger selv, kan du samtidig velge akkurat de materialene som matcher dine behov og ønsker. Dermed kan du få en hagebod i en kvalitet som overgår de ferdig lagde.

Grip sagen og skrumaskinen

Hvis du vil ha en slik hagebod, må du gripe sagen og skrumaskinen. I artikkelen på denne siden viser vi deg hvordan vi bygger en bod som passer til vårt behov. Men tenk over hvilke behov du har til oppbevaring av redskaper, verktøy, hagemøbler og så videre – og tilføy tegningene de endringene du ønsker, før du setter i gang.

Lær nye teknikker

Uansett om du vil bygge boden eller om du bare vil la deg inspirere av de forskjellige teknikkene, er det mye å lære i artikkelens forskjellige kapitler. Du lærer blant annet å anlegge terrasse, legge sperrer, å bygge sidene samt å kle ytterveggene.