Kanskje du har en drøm om å en dag bygge din egen hytte. Et lite og hyggelig fristed til de varme sommerdagene og lune sommerkvelder. Det høres ikke så ille ut. Men også som et stort prosjekt. Mange drømmer, og de fleste når aldri lenger enn drømmestadiet med planene sine. Men om du vil gjøre drømmene til handling, bør du følge med her.

Bygg din egen hytte i moduler

Å bygge en hytte er et stort prosjekt. Men som med mange andre store prosjekter, er det mer overkommelig om du tar det i små biter. Derfor viser vi deg hvordan du bygger deg en ny hytte i moduler, som settes sammen på stedet. Vi bygger en liten, men hyggelig hytte.

Bygg hytta selv i verkstedet

De forskjellige elementene av hytta, fundamentet, veggene, tak, også videre, bygger vi på verkstedet vårt. Vi lager noen maler, slik at vi kan “masseprodusere” elementene våre. Veggene isoleres, og ettersom hytta vår skal stå på punktfundament, beskytter vi gulvet mot rotter og mus med netting.

Bygg din egen hytte i boden – hvis du har plass

Det krever en del plass å bygge en hytte på den måten vi har valgt å gjøre det på. Vi ender i alt med 22 elementer, som alle er bygget etter en mal. De 22 elementene består av 8 elementer til gulvet, 8 til gavlene og 6 til gulvet. Hvis du bygger hytta i løpet av vinteren, krever det selvfølgelig at du har plass til å ha alle elementene stående frem til du kan sette opp hytta.

Bruk riktig dampsperre

Hytta vår skal kun være oppvarmet i perioder, og det stiller selvfølgelig ikke de samme kravene til isolasjon og dampsperre som på et nytt hus. En tradisjonell dampsperre kan gi fukt i konstruksjonen når hytta kun blir varmet opp i korte perioder. Derfor bruker vi en såkalt hygrodiode. Den består av, utenom plastikken, en filt som suger til seg kondens og transporterer det videre dit fukten ikke kan gjøre skade. Det er den perfekte dampsperren til et hus hvor temperaturen skifter.

Bygg hytta selv med en komplett veiledning

Last ned byggeveiledningen, og få en komplett forklaringen på hvordan du selv kan bygge en hytte i enkle moduler. Denne artikkelen er del 1 av serien "selvbyggerens modulhus" og fokuserer på elementene til vegger og gulv. (skal indsættes nederst i body - det gør Cecilie)

De øvrige artiklene i serien selvbyggerens modulhus finner du her: