Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Bunnsolid fundament til bod og garasje

Se hvordan du bygger et utrolig sterkt fundament til skuret eller garasjen.

Du kan fint bygge et fundament med bare håndkraft. Grav en renne, kjør vekk jorden og tøm betong i rennen. Så lett kan det gjøres – enkelt forklart, vel å merke. Vi benytter oss dog av en raskere og mer skånsom metode.

Med en minigraver og en kontainer så tett på fundamentet som mulig, kan gravearbeidet klares på en halv dag av én mann. Står kontaineren lenger unna, kan arbeidet lettes betydelig hvis du leier en motoriser trillebår til å frakte vekk overskuddsmassen. Her graver vi nemlig en 120 cm dyp renne, som fylles med betong, for å frostsikre fundamentet.

En alternativ løsning er å frostsikre på alle sider av ringmuren med isolasjon i bakken, men her velger vi altså ”dybdeløsningen”, med ditto mange trillebårlass med overskuddsmasse å fjerne.

LES OGSÅ: Forskalingsblokk – veien til et solid fundament

Last ned gjør det selv-veiledningen og se hvordan du lager et solid fundament

Det er ikke vanskelig å bygge dette bunnsolide fundamentet. Konstruksjonen er enkel, men de store maskinene krever litt tilvenning. Til gjengjeld sparer de deg for mye slit og arbeid. Arbeidet vil typisk strekke seg over 7-8 arbeidsdager pga. herdetider.

I denne gjør det selv-veiledningen viser vi hvordan du:

  • måler opp
  • graver ut med en minigraver
  • støper fundamentet
  • pusser opp sokkelen