Olabiler

Tre flotte olabiler på rekke – alle bygget etter veiledningen i Gjør Det Selv fra 1983.

For 30 år siden bragte vi artikkelen "Alle tiders morsomste veteranbil" med arbeidstegning og trinn for trinn-veiledning til å bygge en flott olabil.

"Barna vil elske denne høye, gamle Forden, som er et herlig robust leketøy. Den er lett å dytte for selv mindre barn", lovet teksten.

Den originale artikkelen fra 1983.

På jakt i det støvete arkivet

Frank Kristensen, mangeårig Gjør Det Selv-abonnent, leste historien og bestemte seg for å bygge en olabil til sine to sønner. Bilen ble flittig brukt, men nå har årene tæret på den.

Olabil gammel

Den gamle olabilen var ikke til å redde.

Nå har Frank fått barnebarn. Derfor ville han gjerne bygge en ny olabil til dem. Dessverre hadde han ikke det gamle bladet lenger, så han henvendte seg til oss på redaksjonen. Vi lette litt i arkivet og fant til slutt artikkelen, som sto på trykk helt tilbake i 1983.

Olabil

Trinn for trinn-bilder fra Franks bilverksted.

Tre olabiler på rekke

Frank har nå bygget ikke bare ett, men to eksemplarer av den fine olabilen, og både barnebarna og fedrene deres er begeistret. Det samme er Frank selv:

"Jeg er glad for å ha gjenopplevd det å bygge bilen igjen, 29 år etter. Den er modernisert litt i fronten denne gangen," forteller den stolte bilbyggeren.

Bygg olabilen du også

Har du også fått lyst til å bygge bilen, kan du nå laste ned den originale artikkelen med byggeveiledningen. Kanskje blir det et hyggelig høstferieprosjekt?

Last ned nå