Det er koselig når snøen daler ned utenfor, men med snøen følger også snømåkingen. Det er tungt, kaldt og kan i verste fall resultere i en vond rygg. Her gir vi deg et smart tips til hvordan du kan bli fortere ferdig med det tunge arbeidet.

Gjør snømåkingen raskere med matolje

Hvis du har måkt snø før, kjenner du sikkert til at snøen fester seg på selve skuffen eller skyffelen. Det er lite gøy å løfte den samme snøen igjen og igjen, men med et enkelt triks kan du unngå at snøen kleber seg fast.

Før du hiver deg over snømåkingen, burde du nemlig finne frem matoljen fra kjøkkenskapet. Det gjør det ekstra lett om du har matolje på spray. Gi bladet et generøst lag olje på begge sider, og med en gang du setter i gang med snømåkingen, vil du kjenne at snøen ikke kleber lenger.

På den måten sparer du dyrbar tid som du kanskje kan tilbringe under dynen istedenfor i innkjørselen, når snøen har lagt seg i løpet av natten.

LES OGSÅ: Velg riktig plentraktor

Test av snømåker

Vil du gjøre det enda lettere for deg selv, kan du kjøpe en snøfreser. Snøfreserne fås i mange prisklasser – fra noen tusenlapper, til flere titusener.

Her kan du se vår test av snøfresere