Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Slik fjerner du rødvinsflekken

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Du behøver ikke å bekymre deg over den inntørkede rødvinsflekken på et lyst tregulv eller trebenken. Ved hjelp av litt kjemi – og en smule tålmodighet – kan den fjernes helt.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
30 minutter
Pris
50 kroner
Fjern rødvinsflekken

Intro

Rødvin på det lyse tregulvet eller -bordet, kan umiddelbart virke som en katastrofe. Men fortvil ikke; flekken kan fint fjernes, også om vinen har trengt ned og tørket opp i treverket!

Du tømmer i første omgang et tykt lag glyserol på flekken, dekker det til med en bomullsklut og en plastbit, før kjemien skal virke i 12 timer.

Til slutt blekes flekken med en hydrogenperoksidløsning, som etterpå nøytraliseres med 33 % eddiksyre. Vi renser i denne saken et furugulv, men glyserol kan brukes til alle lysere, ubehandlede eller spesialbehandlede, massive gulv.

Veiledning

Slik gjør du

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

1

Tørk over flekken med husholdningspapir, og hell deretter over et rikelig tykt lag glyserol, slik at flekken blir fullstendig dekket av den tyktflytende væsken.

2

Legg en bomullsklut over flekken med glyserolen, og dekk til med en bit plast. Regn med at det tar rundt 12 timer før glyserolen har trukket det meste av fargen fra gulvet opp i kluten.

3

Når du igjen fjerner plasten og kluten, kan du se at glyserolen har trukket det meste av fargen opp i kluten.

4

Når området igjen er tørt, kan du bleke de siste restene av flekken ved å smøre på en 3 % hydrogenperoksidløsning. La hydrogenperoksiden virke et par minutter, og nøytraliser så med 33 % eddiksyre før du vasker med rent vann.

5

Når flekken til slutt er helt borte, er treets overflate svært sart og “åpen”. Det er derfor en god idé å behandle med olje eller såpe - alt etter hvordan resten av gulvet er behandlet.

Tidsforbruk

Ca 30 min. Glyserolen skal riktig nok virke i 12 timer.

Pris

Cirka 50 kroner.

Vanskelighetsgrad

Dette er ganske lett hvis du har glyserol i huset, og vet hvordan du bruker det.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake