Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Her bygger vi tresidene cirka 40 cm høye. Du kan bygge dem både høyere og lavere. Det viktigste er at de sitter forsvarlig fast.

Her bygger vi tresidene cirka 40 cm høye. Du kan bygge dem både høyere og lavere. Det viktigste er at de sitter forsvarlig fast.

Høye lemmer på tilhengeren er nesten et krav for gjør det selvere som jevnlig transporterer byggematerialer og avfall. Men hvis du har sjekket saken nærmere, vet du at ekstralemmer til tilhengeren kan være en kostbar investering, på den kjedelige siden av 2000 kroner. Og det er bare for en liten, vanlig tilhenger, som den vi tar utgangspunkt i her.

Heldigvis skal det ikke så mye til for å bygge noen solide tilhengersider selv. Vi har utviklet en smart konstruksjon som ikke bare er enkel å bygge, men også fornuftig i innkjøpspris. Alt som kreves er noen planker, fire lemlåser med bøyler og en eske skruer til en samlet pris på godt under 1000 kroner.

Redaksjonen anbefaler: Skift hjullager på tilhengeren

Endrer ikke konstruksjonen

Ekstra lemmer på en tilhenger endrer ikke tilhengerens konstruksjon, så dette er helt greit i forhold til hva som er lov å gjøre. Strengt tatt er jo noen forhøyede tresider bare ekstra last på tilhengeren. Derfor kan du gjerne kjøre rundt med dine egne hjemmebygde tresider. Men pass på at lemmene sitter forsvarlig fast, og at den totale vekten på tilhengeren, inkludert trelemmene, holder seg under den godkjente lastevekten for tilhengeren. Den finner du i vognkortet.

Last ned byggeveiledningen og få en trinn for trinn guide

I byggeveiledningen får du en komplett materialliste, og vi viser hvordan du bygger tresidene til tilhengeren. Du kan se hvordan du:

  • bygger sidene som enkelt kan avmonteres igjen
  • monterer lukkeverktøyet slik at du kan låse inn avfallet sikkert
  • monterer styrestolpene slik at tresidene sitter fast