Det er lett å høre når personbilens hjullager går i stykker. Det begynner nemlig først å pipe, deretter å romle høyt og irriterende i bilen – jo mer ødelagt lagrene blir, desto mer bråker de. På en tilhenger, er det derimot ikke så lett å oppdage når hjullagrene går i stykker. Derfor bør du undersøke dem med jevne mellomrom.

Den enklest måten å sjekke lagrene til tilhengeren på, er ved å løfte opp tilhengeren med en jekk og prøve å rykke hjulene fra side til side. Et friskt lager vil ikke flytte seg så mye som en millimeter, så om du klarer å rykke hjulet frem og tilbake er det fordi hjullageret er gått i stykker.

Konsekvensen av å kjøre med et defekt lager, er i verste fall at hjulet faller av – hvis det skjer med et lass ute på veien, kan det ende fryktelig galt.

Hjullager til tilhengeren

Et nytt hjullager kan kjøpes mange forskjellige steder, for eksempel i bilrekvisitabutikker og på internett. Men du må selvfølgelig vite hvilken type og størrelse som passer til akkurat din tilhenger.

Klarer du ikke å finne ut av det selv, kan du alltid skru av hjulet, ta av navet og ta det med deg til din nærmeste forhandler. Kjøper du et nytt lager hos et verksted, kan du også være så heldig at han setter hjullageret på plass for deg. Derfor er det en god ide å ta med hele hjulnavet (hjulnavet er der du skrur på felgene).

Priser på hjullager til tilhengeren

Hvor mye et nytt lager til tilhengeren din vil koste, kommer selvfølgelig an på hvilken type det er snakk om. Men velger du å kjøpe et vanntett lager med mutter og låsering, fås det fra 200 kroner og oppover (igjen avhengig av type og størrelse).

I artikkelen på denne siden kan du se hvordan du skifter lager på tilhengeren. Vi starter helt fra begynnelsen, med å vise hvordan du skrur av hjulet til tilhengeren og hvordan du skal få av lageret. Deretter kan du også lese hva du må være oppmerksom på når du setter sammen hjulet igjen, og hvordan du sikrer at det nye hjullageret ikke blir ødelagt når det settes på plass.