Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Med et beslag i overgangen mellom og trappen og terskelen, får du en solid og effektiv beskyttelse, som stenger vannet ute.

Med et beslag i overgangen mellom og trappen og terskelen, får du en solid og effektiv beskyttelse, som stenger vannet ute.

Metallbeslag har flere fordeler – de varer nesten evig og krever ikke vedlikehold. Prismessig er de også overkommelige, så det er mange gode grunner til å bruke metallbeslag, der du kan komme til med dem. Hvis du tenker kreativt, kan du bruke metallbeslag med stor suksess mange andre steder enn der de opprinnelig er laget for å brukes.

Beslag til alle formål

Det er utviklet beslag med profiler til bestemte formål, f.eks. til vannbrett og forskjellige typer inndekkinger. Det betyr at det finnes beslag med mange forskjellige former, så det er stor mulighet for at du kan finne et som passer behovet og ønskene dine. I hvert fall et som er i nærheten. Hvis det blir nødvendig å tilpasse beslaget litt, for å få en bedre passform til en bestemt oppgave, så er det heller ikke noe problem. Det er enkelt nok å klippe det til med en platesaks.

Sterkt metallbeslag stopper vannet

Her har vi behov for å tette under terskelen på døren til et uthus, slik at det ikke kan trenge inn vann. Det ønsker vi å gjøre med et solid metallbeslag. Valget falt på et beslag til vinduer, fordi formen passet bedre til oppgaven vår, enn det beslaget som faktisk var beregnet til terskler.

Last ned hele artikkelen og se hvordan det gjøres.