Knirkingen oppstår fordi understøttingen under dørterskelen er løs. Den må derfor klosses opp.

Knirkingen oppstår fordi understøttingen under dørterskelen er løs. Den må derfor klosses opp.

For mange ligger den uten tvil høyt på listen over de mest irriterende lydene i hjemmet: den forferdelige lyden av en dørterskel som knirker hver gang du tråkker på den, eller ungene løper over den.

Lyden oppstår fordi terskelen ikke sitter solid fast til gulvet lengre. Det får den konsekvensen at terskelen “gnir” seg mot karmene i siden hver gang det blir tråkket på den. Jo tyngre trafikk terskelen har, og jo flere føtter som trår på den, desto verre blir knirkelyden.

Den gode nyheten er at det er lett å gjøre noe med den ulidelige knirkingen. Å stabilisere en løs dørterskel er nemlig en av de minst kompliserte gjør det selvoppgavene du kan møte på. Litt enkelt håndverktøy, et par plastkiler og en klatt maling, samt en pensel, er faktisk alt som skal til.

Gjør Det Selv viser deg hvordan du fikser terskelen – og får ro i hjemmet!

Derfor har det gått galt

Tiden tærer. Som regel begynner terskelen å knirke over tid, fordi understøttingen slites vekk etter hvert som du tråkker på den. Etter hvert som det tråkker flere og flere føtter over dørterskelen, blir understøttingen slitt helt vekk.

Laget feil. I andre tilfeller skyldes knirkingen at terskelen er laget feil, og fra begynnelsen av har manglet den understøttingen som skal til for å holde den skikkelig fast.