Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Skyvedørene til skråveggen justeres, slik at de er helt loddrette og kjører fritt frem og tilbake.

Skyvedørene til skråveggen justeres, slik at de er helt loddrette og kjører fritt frem og tilbake.

Skyvedører til skråvegg

Har du en skråvegg, er det opplagt å sette et skap med en skyvedør foran slik at du kan utnytte plassen til oppbevaring. Følg våre instrukser, så har du et flott skap til en skråvegg om et par dager.

Skyvedøren til en skråvegg kjører her helt problemfritt på en kjøreskinne som er satt fast i skråveggen, og seks hjul og to T-skinner på gulvet.

Skapet til skråveggen må måles opp nøye

For at skyvedørene til skråveggen kan kjøre uproblematisk uten å kjøre mot det som er på baksiden av dem, er det viktig at du måler nøye opp.

Du må finne ut hvor skyvedørene skal kjøre, og undersøke om gulvet er skjevt. Regn med en avstand på cirka 10 cm fra skyvedøren til eventuelle hyller. Merk opp på gulvet med maskeringsteip – det er enklere å se enn blyantstreker, og det er enklere å fjerne.

Mal før du setter sammen skapet til skråveggen

MDF-platene som brukes til skyvedørene til skråveggen skal males eller lakkeres på begge sider, slik at du ikke risikerer at de slår seg med tiden.

Det er lettest å male alle delene før du setter dem sammen. Her har vi valgt å kun male hvitt utvendig og lakkere med en klar lakk på innsiden av våre skyvedører til skråveggen.

Last ned den komplette byggeveiledningen til et skap til en skråvegg

Skyvedører til skråvegger er geniale om du vil utnytte plassen i hjemmet optimalt – og det er en overkommelig oppgave for alle gjør det selv-folk.

Hvis du laster ned vår byggeveiledning til en skreddersydd skyvedør under skråveggen, kan du følge ekspertenes detaljerte trinn for trinn-veiledning til et skap til en skråvegg.

Du får blant annet instruksjoner i:

  • Hvordan du måler og merker opp, slik at dørene under skråveggen kan kjøre uten å kollidere mot det som er på baksiden av dem.
  • Hvordan du setter på bærelekter og sideanlegg, som utligner at rommet har skråvegger – og som sikrer at dørene og veggene ikke blir ødelagt.
  • Hvordan du monterer skinner og dører.
  • Hvordan du justerer dørene slik at de glir lett.
  • Hvordan du gir skapet den siste finishen med børstelister, dekkbord og akrylfugemasse til å dekke sprekkene.

Du får en komplett materialliste. Jobben vil ta et par dager, inkludert tørketiden på malingen. Prisen er på rundt 2000 kroner for en vegg på 350 cm.

Les mer om skyvedører

Vi har samlet en rekke linker, der du kan få inspirasjon til hvor en skyvedør kan brukes og hvordan du kan bygge med skyvedører.

Les mer om skyvedører her