Glem alt om den tiden da nøklene til barna ble borte. Et moderne hus har elektroniske låser, og de fås i mange varianter, fra den helt enkle løsningen, opp til de meget avanserte, som kan styre hele huset.

Det fine er at du kan installere mange av løsningene selv, i hvert fall så lenge du har en dør med et vanlig låsesystem. Avanserte dører med mange låsereiler krever hjelp fra en låsesmed.

Det finnes to forskjellige løsninger, og begge finnes i flere varianter.

Enkel lås med batteridreven motor

Den helt enkle låsen settes på innsiden av døren, som allerede har en vrider. En batteridrevet motor sørger for å åpne eller lukke låsen når du sender et signal via Bluetooth, med en kode fra en smarttelefon. De nyeste låser i tillegg opp og igjen bare du kommer i nærheten av døren.

Avansert lås krever nytt håndtak

Den andre typen lås kan også styres fra telefonen, men er mer omfattende og krever at det monteres et nytt håndtak med elektronisk lås. Disse kan utvides med trykknapper med kode eller fingeravtrykksleser. Det utvikles også stadig nye egenskaper. De fleste av denne typen modeller kan også sørge for at en tyv ikke kan åpne døren innenfra, så han er nødt til å ta med tyvgodset ut av vinduet.

Vi har kikket på tre låser, som finnes på markedet akkurat nå:

  • The August Smart Lock
  • Yale Doorman
  • EasyAccess

Last ned artikkelen og les om de nye låsene, før du bytter ut den gamle.