Her henger døren i den ene siden, fordi hengslene har løsnet.

Her henger døren i den ene siden, fordi hengslene har løsnet.

Det kan være flere årsaker til at en dør blir skjev i karmen. Dørens tyngde og vanlig slitasje kan ha løsnet skruene i hengslene, slik at døren blir trukket ned. Det kan også være karmen som har satt seg på grunn av fuktpåvirkning. Når treet blir vått, utvider det seg. Og når det tørker, trekker det seg sammen igjen. Det kan være noen av årsakene til at en dør blir skjev i karmen. Uansett årsak, så er det et problem som enkelt kan løses med riktig verktøy.

Vi har identifisert fem måter å løse problemet med en skjev dør på. Det kan godt hende problemet ditt blir løst med det første forslaget. Hvis ikke, må du gå videre og prøve de andre mulighetene.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Derfor bør du bytte den gamle hoveddøren

Derfor har det gått galt

  • Vanlig slitasje kan ha løsnet skruene i hengslene.
  • Fukt får treverket i døren til å utvide seg. Når fukten forsvinner, krymper treet sammen igjen. Det skaper en vridning som får døren til å henge.

LES OGSÅ: Slik skifter du ytterdøren

Slik gjør du

Vi har fem løsninger du kan prøve på en dør som henger. Den første løsningen vil ofte være nok, fordi en hengende dør ofte skyldes litt løse dørhengsler.

Er det ikke nok, må du forsøke deg med noen av de andre forslagene. Hvis alt slår feil, kan det være en løsning å høvle av litt på døren, men prøv alle de andre mulighetene først.