Montering av tetningslister: Slik gjør du

ENKELT: Å skifte en utett tetningslist er en enkel oppgave. En time – inkludert rensing av døren eller vinduet – er rikelig med tid.

Muligheter: Mange varianter

Tetningslister finnes i mange varianter, både til helt enkle oppgaver som å holde støv ute av en skuff, til større oppgaver som å isolere rundt store dører og garasjeporter. De mest vanlige til vinduer og dører er lister av PUR-skum, EPDM-gummi og silikon, der de to sistnevnte er de mest langtidsholdbare. Disse to typene finnes i mange forskjellige profiler og størrelser.

Vær oppmerksom på kvaliteten. Billige skumplastlister har ikke den store effekten og smuldrer raskt opp. Lister av EPDM-gummi og silikon holder seg derimot smidige og myke i lang tid. Når listene blir harde og ikke retter seg ut lenger, er det på tide å skifte dem.

TIPS: Innkjøp og pleie

Det finnes mange forskjellige tetningslister å velge blant, så det er en god idé å ta med en bit av den gamle listen til byggvarehuset når du skal ut for å kjøpe en ny.

Pensler du tetningslistene med silikon 3-4 ganger i året – både på innsiden og yttersiden – holder de lengre og virker bedre, fordi de bevarer elastisiteten. Bruk en smal pensel, så kun listene behandles. Flytende silikon kan kjøpes i velassorterte byggvarehus.


LES OGSÅ: Vil du lese mer om tetningslister? Her har vi samlet alle våre artikler om hvordan du sjekker og skifter slitte tetningslister