Video
Lett
Vanskelig

SLIK SKIFTAS LISTA:

1. De gamle listene fjernes

og karmen renses slik at det verken er igjen støv, løs maling eller fett. Til hver side klipper du til et stykke med tetningslist – heller for lang enn for kort i første omgang. Pass pa? at du ikke strekker lista mens du sjekker lengden.

2. Pa? hengselsiden limes lista fast pa? innsiden av karmen slik at kanten pa? ramma trykkes mot den na?r vinduet lukkes

Listene er selvklebende, og den klebende siden avdekker du bare litt om gangen like før det aktuelle stykket trykkes fast.

3. Lista settes pa? de andre sidene

Den settes na? pa? anslagslista slik at det er innsiden av vindusramma som trykkes mot lista na?r vinduet lukkes. Hadde du ogsa? satt tetningslista pa? hengselsiden pa? anslagslista, ville ramma ødelagt av lista.

4. Normalt er det praktisk a? sette opp de vannrette listene til slutt

Det er litt forskjellig hvordan de ulike typene bløte tetningslister best føyes sammen i hjørnene, sa? se pa? pakningen om en spesiell teknikk anbefales til den aktuelle lista.

5. Er vinduet na? vanskelig a? lukke, justerer du haspen

De nye listene er trolig litt tykkere enn de gamle slik at det ofte er nødvendig a? løsne haspene litt. VIKTIG! Er listene altfor tykke, risikerer du a? vri vinduet skjevt.