Mål opp riktig til nye vinduer Vær nøyaktig. Mange vinduer blir hvert år levert med mål som ikke passer. De fleste ganger skyldes det feil oppmåling – og det er noe du selv må ta ansvar for. Ta målene slik vi viser deg, og unngå ekstrakostnader.

Sett inn vinduene selv Det er penger å spare. Vindusmontasje er ikke spesielt vanskelig når du vet hva du skal gjøre. Det lærer du her, slik at du kan sette inn nye vinduer i løpet av noen timer. Og pengene du sparer på håndverkeren, er skattefrie.

Du kan nesten ikke se forskjell Plastvinduer er stygge, het det før. Dette er ikke sant lenger. Faktisk kan du i dag få vinduer, der du skal helt tett innpå for å kunne se om de er av tre, tre/aluminium eller plast. Så tidligere tiders myter skytes i senk her.

Rens og mal vinduet Gamle vinduer kan bli enda eldre. Hvis du passer godt på trevinduene dine, og sørger for å slipe og male dem regelmessig, er det nesten ingen grenser for hvor gamle vinduene kan bli.

Klipp og bøy en sålbenk En enkel og billig sålbenk lager du selv av en ferdig aluminiumslist i Z-profil, som klippes til og bankes i fasong, før den monteres under vinduet ditt. Det er fort gjort, og billigere enn å kjøpe noe ferdig.

Slik blir vinduet ditt laget Roboter har overtatt snekkerens arbeid. Følg eksperten vår på en spennende rundtur i en toppmoderne vindusfabrikk, og se hvordan et trevindu blir til. Fra treet ankommer, til vinduet er klart til å sendes.

En liten lus redder vinduet Redd vinduet fra utskifting. I stedet for å skifte vinduet, kan du ofte nøye deg med å reparere og skifte de skadde bitene. Her er det bunnen på et vindu vi reparerer, mens det sitter i. Det er ikke så vanskelig som det høres ut.