Video
Lett
Vanskelig

SLIK GJØR DU:

1. Strek skjæresnitt på profilen

Marker delene til vinduet på profilen, følg opp med mål og sjekk skjeve vinkler. Strek deretter opp snittene, slik at profilen stikker 10-15 mm inn under dekklistene og bunnen på vinduet.

2. Skær til profilen med en stikksag

Profilen kan tilpasses med en platesaks, men det er ofte lettere å få pene snitt med et metallblad i stikksagen. Legg et bord eller en platestump under profilen når du sager. Da går det enkelt og raskt.

3. Sørg for avstand til dekklistene

Ved å sørge for 6-8 mm luft fra treet ned til metalloverflaten, sikrer du deg mot at det samles vann. Med multikutteren kan du skjære et spor i bunnstykket på vinduet, hvis det ikke er tilstrekkelig mellomrom.

4. Legg på montasjelim i sikksakkstriper

Sørg først for at overflaten på det gamle vannbrettet er helt ren og tørr. Bruk grunnrengjøringsmiddel og slipepapir, hvis det er nødvendig.

5. Press sinkkappen på plass

Sørg for at den kommer inn under bunnstykket på rammen. Ved å bøye en liten oppkant ute i sidene, sikrer du at slagregn fra ruten ikke renner ut til sidene, men ned på taket.

6. Slå profilen ned mot underlaget

Bruk en passe stor trekloss, slik at profilen kan slås ned på plass og få god kontakt med limet, uten at du lager merker i den sårbare metalloverflaten.