Video
Lett
Vanskelig
Med to lister som forskaling, støper du et helt nytt og solid hjørne med Kjemisk Tre. Det er enkelt å slipe etterpå.

Med to lister som forskaling, støper du et helt nytt og solid hjørne med Kjemisk Tre. Det er enkelt å slipe etterpå.

Rammen på et vindu kan være angrepet av råte uten at du ser det. En dag gir treet etter når du trykker på det. Under den pene malingen har det vært fuktig, og nå kan du pirke i treet med bare fingrene.

SLIK GJØR DU:

1. Først fjerner du alt råttent tre, slik at reparasjonen får god vedhefting til fast treverk

Klebeflaten kan gjerne være ujevn. Du kan la skruer og spiker fra glasslisten sitte. Råttent tre smitter ikke, og så lenge det er tørt, forverres ikke skaden.

2. Nå bygger du en forskaling, som vil holde massen på plass mens den herder

Gni to trelister med et stearinlys, slik at massen ikke kleber seg til dem. Skru dem sammen i en vinkel, og skru dem på rammen slik at forkanten ligger i nivå med den.

3. Skru en rekke korte skruer inn i det friske treet, slik at reparasjonsmassen får mange små “ankere” å gripe tak i

De skal ligge minst 3 mm under den nye overflaten. To lange skruer klemmes inn som armering. Det forsterker reparasjonen på hjørnet.

4. Fyll opp med reparasjonsmasse

Først dekker vi til glasslistene med teip. Når alt er klart, blander vi en porsjon Kjemisk Tre. Press massen godt inn i hullet. Det er enklest å fylle hullet i to omganger.

5. Den herdede massen slipes

Etter et kvarters tid er massen helt gjennomherdet, og kan slipes glatt og i plan med rammen. Fjern teip og forskaling. Grovslip først med korn 60, og avslutt med korn 150 – og maling til slutt.