Beslaget i bunnen bankes forsiktig på plass, slik at den følger steinens bølger. Det legges så opp en stein slik at den ligger riktig i forhold til de øvrige steinene. Deretter måles igjen avstanden til innerkanten av beslaget.

På steinen streker han opp bredden på en strimmel, som må skjæres til for at taket skal støte opp til det innerst beslaget. Taksteinen skjæres til nede på bakken med en vinkelsliper. Husk vernebriller til den jobben.

Tilbake på taket legges den smale steinen opp, og det kontrolleres at den ligger mellom 3 og 6 cm fra den innerste kanten av rennen hvor vannet skal renne. Det gjør den, så nå skjæres de andre steinene til og legges opp på tilsvarende måte.

På samme måte tilpasses steinene på den andre siden av vinduet. På toppen settes det en fleksibel list, som den øverste steinraden kan hvile på.Det måles ut hvor lange steinene skal være, før de skjæres til med en vinkelsliper.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Test av vinkelslipere

Når steinene legges på plass, sørger listen for at de kommer opp over beslaget. Det bør for øvrig være mellom 6 og 15 cm fra underkant av steinen til vinduet.

Når håndverkeren har forsikret seg om at alle utskjæringene passer, børstes det rent. Så fjernes den innerste raden med stein, og det legges en stripe silikon fugemasse for å holde steinene på plass.

Takarbeidet er nå ferdig, og konstruksjonen er helt tett. Vinduet kan settes i for siste gang, og den utvendige jobben er gjort. Men før du forlater taket helt, bør du rense takrennene for rusk og rask, så de ikke renner over ved neste regnskyll.