Her viser håndverkeren hvordan du monterer en mørkleggingsgardin, slik at du kan skjerme av for lyset hvis vinduet for eksempel sitter i barne- eller soverommet. Når du pakker ut gardinen, bør du legge opp alle delene slik at du har et godt overblikk over dem.

Velux-vinduer er forsynt med formonterte beslag til montering av gardiner. Dog ikke vinduer fra før 1992, men det er ikke noe problem. I så fall følger beslagene nemlig med i gardinpakken.

Toppbeslaget til mørkleggingsgardinen er det nå bare å klipse på – først på den ene siden og så den andre. Til å betjene gardinen må det monteres snorholdere på karmen. De skrus i karmen med en enkelt skrue.

Husk at de skal sitte helt i bunnen av karmen, så gardinen kan slutte helt tett i bunnen. For at gardinen ikke skal henge loddrett ned, må det monteres en skinne på begge sider, som gardinen kan gli opp og ned i.

Når skinnen er skjøvet opp i slissen øverst, er det bare å klipse den på i bunnen. Gardinsnorene frigjøres, og beslaget klikkes lett på plass i hullene nederst i karmen på de to beslagene som ble skrudd fast i starten.

Når det er gjort på begge sider, er det bare å trekke ned gardinen – og det blir helt mørkt.Den er også lett å trekke opp. Hele gardinoppsettingen tar bare 10 minutter.