<strong><em>FØR: Lavt under taket
med en mørk krok.
ETTER: To store vinduer
gjør rommet både lyst
og lekkert.</strong></em>

FØR: Lavt under taket med en mørk krok. ETTER: To store vinduer gjør rommet både lyst og lekkert.

Bildene taler for seg selv: Den mørkeste kroken i andre etasje kan bli til det lekreste, lyseste rommet i huset, det skumle badet kan bli fullt opplyst og virke større, og det dunkle kjøkkenet kan bli til en flott opplyst arbeidsplass.

Hvis du har muligheten til det, kan du i tillegg plassere et takvindu i begge takflatene, og få inn lys fra flere sider. Dermed er forvandlingen total.

Mye mer enn lys

Lys er naturligvis det viktigste argumentet for å sette et vindu i taket. Men mens takvinduet for bare få år siden kun var noe som kunne åpnes og lukkes, kan du i dag bruke det til veldig mye mer. Med det seneste ventilasjonsanlegget fra Velux, kan du uten varmetap ventilere et rom på opptil 50 kvm. Systemet “Smart Ventilation” fungerer fullkomment som et ventilasjonsanlegg.

Samtidig er tiden hvor du selv måtte åpne og lukke vinduene over for lengst for takvinduene. For noen år siden kom det automatisk åpning og lukking via fjernstyring, og nå går takvinduene inn i enda en ny æra: sensorenes. Trådløse sensorer sørger nemlig for å lufte ut når det er behov for det, og lukker igjen når inneklimaet er bra. Du behøver ikke å løfte en finger.

Dette får du i vårt takvindutema

I det store temaet viser vi alt du trenger å vite om takvinduer. Du kan se hvordan du skjærer hull i taket, monterer takvinduet i forskjellige takkonstruksjoner og hvordan du får et bedre inneklima med takvinduer.

  • Taktyper: Lys til alle taktyper Du kan få lys gjennom taket nesten uansett hvilken takkonstruksjon du har. Men det finnes flere måter å løse oppgaven på. Først og fremst må du forholde deg til sperrene i taket.
  • Ventilasjonsanlegg: Frisk luft helt uten varmetap Hvis du drømmer om et bedre inneklima, men får mareritt av tanken på å skulle kjøpe og installere et stort ventilasjonsanlegg, ligger løsningen kanskje i takvinduene dine. Velux har funnet på en løsning som bruker takvinduene til ventilasjon, helt uten varmetap. Med en liten tilføyelse til et eksisterende vindu, kan du ventilere opptil 50 kvm boligflate uten å åpne et eneste vindu.
  • Det intelligente vinduet: Nå kan vinduet styre alt selv Takvinduer handler ikke lenger bare om lys. Nå skal det, ifølge Velux, også handle om frisk luft. Velux’ nyeste vindussystem lufter derfor selv ut, når det er behov. Da slipper du å ofre luftingen en eneste tanke.
  • Montering: Monter takvvinduet selv og få masser av lys Et takvindu gir deg mye mer lys enn et loddrett vindu i veggen Og selv om det virker skremmende å lage hull i taket, er ikke jobben veldig vanskelig.