Når takvinduet kan dreies over midtaksen, er det enkelt å pusse på yttersiden. Dreies det øverst, er det lettere å se ut av, og du kan få enda mer lys inn gjennom det.

Når takvinduet kan dreies over midtaksen, er det enkelt å pusse på yttersiden. Dreies det øverst, er det lettere å se ut av, og du kan få enda mer lys inn gjennom det.

Et moderne takvindu gir huset dagslys, frisk luft og energi i mengder du tidligere bare kunne drømme om. Takvinduet kan hente strålende dagslys inn i de mørkeste hjørner, forvandle en mørk loftsetasje til husets lyseste rom og sørge for helautomatisk utskifting av luften i huset. Du trenger heller ikke å frykte at vinduet i taket får fyringsutgiftene dine til å gå amok.

Et moderne takvindu styrer så nøyaktig hvordan lys, luft, varme og kulde beveger seg inn og ut gjennom det, at det kan hente mer energi inn i huset enn det slipper ut. Fra å være en belastning for fyringsutgiftene, er det blitt et tilskudd.

Last ned hele artikkelen og les vår store guide til hvordan du får optimalt utbytte av lyset fra et takvindu.

Selv om gardinene er helt integrert i vinduene, og kjører i elegante spor og lukkede kassetter, klikker du dem raskt og enkelt fast på rammen.

Lyset kan forvandle et hus

For å få størst mulig utbytte av et nytt takvindu, skal du bruke god tid på katalogen til produsenten. Selv om takvinduer spenner over noen få modeller, som lages i mange størrelser, kan du tilpasse dem i det uendelige.

Innvendige og utvendige gardiner av alle typer, fjernstyrte motorer, smarte chips, sensorer og solpanel tilføyes, alt etter hvor høyt vinduet skal plasseres, hvilket rom det skal sitte i, hvilken himmelretning det skal peke mot, hvilket klima huset ligger i og mye annet.

Med fjernkontroll kan du styre vinduene høyt oppe – men de kan også selv reagere på sol, regn og temperatur, etter hvordan du har programmert dem.

Bruk huset på nye måter

I tillegg skal du også vurdere hvor du får mest glede av lyset ovenfra. Det er en utfordring. For når du kan kaste dagslys ned i huset, der det tidligere var mørkt, kan du bruke huset på nye måter, og ender kanskje opp med å flytte på møbler, bytte om på soverommet og barnerommet, eller å snu kjøkkenet helt rundt.

Ofte vil du få mer ut av huset enn noen turde håpe på da det ble bygget. Ikke bare fordi du får mer lys, men fordi du forbedrer hele inneklimaet med frisk luft og energi.

SE OGSÅ: Så enkelt monterer du et takvindu