Slik maler du den mørke døra

Det er enkelt å gi hjemmet ditt et friskt pust. Vi sier takk for følget til den kjedelige mørke døren, og bytter til en oppkvikkende farge. Jobben er fort gjort, og du kan nyte resultatet i mange år. Men det er noen få fallgruber du må kjenne før du maler en oljet teakdør. Vi gir deg de små knepene som garanterer en flott ny dør.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
2 timer
Pris
300 kroner

Intro

Det var engang da den brune fargen var et krav til ethvert moderne hjem. Slik er det ikke lenger, og hvis du vil friske opp den brune teakdøren, kan det fint la seg gjøre. Men du skal kunne noen få knep for å være sikker på et flott resultat. Du kan nemlig ikke helt sånn uten videre male en oljet teakdør.

Hvis døren ikke får den riktige grunnbehandlingen vil oljen slå gjennom, uansett hvor mange ganger du maler med vanlig maling. En kombinert isoleringsog heftgrunner forhindrer slike gjennomslag. Døren kan deretter klare seg med to strøk maling, i tillegg hefter den nye malingen optimalt.

PROBLEM:
Teakdøren har blitt matt og ripete, og den passer ikke lenger til boligstilen.

LØSNING:
Etter et godt grunnarbeid og med en frisk ny farge er døren forvandlet.

Tidsforbruk

Et par timers arbeid, pluss tørketid mellom strøkene.

Pris

Cirka 200-300 kroner per dør, avhengig av prisen på den malingen du velger.

Vanskelighetsgrad

Oppgaven med å rense og male døren er enkel.

Veiledning

01
Sikker suksess 5 Trinn

1

Start med å avmontere grep og hengsler. Du får dermed et flottere ferdig resultat enn hvis du bare nøyer deg med å teipe eller dekke til.

2

Døren skal renses. For å fjerne de siste rester av oljebe handlingen, skal døren rengjøres. Bruk grunnrensemiddel, og vask etter med rent vann.

3

Så kommer det grovere arbeidet. Når dørens overflate igjen er helt tørr, slipes den med slipepapir korn 120. Sørg for kun å slipe i årenes retning - det vil i praksis oftest bety på langs av døren.

4

Et godt grunnarbeid er viktig. Det er ofte en god idé å grunne to ganger. Husk å overholde tørketider mellom behandlingene. Hvis døren har riper eller sprekker, kan du sparkle mellom strøkene.

Vi bruker en glatt mikrofiberrull, som skylles og tørkes før vi maler med den.

5

Den siste finishen. Når grunningen er gjennomtørr, kan døren males med toppmalingen. Velg en blank eller halvblank maling. Jo blankere malingen er, desto mer robust og vedlikeholdsvennlig blir dørens nye overflate.

Den grønne malingen er fra Sadolin, blandingskode NCS S0560-G50Y.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Dører