Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Få mer plass med et vindu i skråveggen

Skriv ut Lagre artikkel

Det er vanskelig å utnytte plassen under skråvegger optimalt. Men hvis du setter i ett eller flere vinduer, virker rommet markant større, både på grunn av lyset og fordi ståhøyden under vinduet blir bedre. Mangler du for eksempel et toalettrom i andre etasje, kan vinduet være brikken som skal til for å gjøre det mulig.

Et vindu i skråtaket øker ståhøyden i rommet så mye at du med plassering av toalettet under vinduet vil kunne lage et toalettrom eller et bad i et rom med skråtak.

Et vindu i skråtaket øker ståhøyden i rommet så mye at du med plassering av toalettet under vinduet vil kunne lage et toalettrom eller et bad i et rom med skråtak.

Har du et hus med flere etasjer, men uten toalett i andre etasje? Da er et toalettrom kanskje et stort ønske. Kanskje har du tenkt at det ikke kan la seg gjøre, fordi det er så mange skråvegger. Men det trenger ikke å være noen hindring.

Skråtak utfordrer ståhøyden, men den kan økes mye hvis du setter et vindu i taket. Når hele isolasjonstykkelsen forsvinner øker du ståhøyden, og plutselig kan du få et ekstra toalettrom, selv i et lite rom. Hvis du kan nøye deg med et toalett og ikke også skal lage en dusj, er det ikke så komplisert, fordi et toalett ikke stiller samme krav til rommet som en dusj gjør.

Vinduet kan monteres fra innsiden og er enkel tilgjengelig standardvare. Hvis du setter det så høyt og tett på mønet som mulig, får du størst mulig areal hvor du kan stå oppreist.

Den største utfordringen ved å etablere et toalett i andre etasje er rørføringen med tilkobling til kloakk og vann til toalettet og en håndvask. Til det må du få hjelp fra en rørlegger, men resten av jobben vil du fint klare selv.

Problem
Når det ikke er vindu i skråtaket, må en person gå litt lenger inn i rommet for å kunne stå oppreist. Det betyr at det er så godt som umulig å få plass til både toalett og håndvask i rommet.

Løsning
Med et vindu i skråtaket blir ståhøyden i rommet økt betraktelig, og det er mulig å stå tettere på ytterveggen under vinduet. Du kan altså få et toalettrom på en begrenset plass – med toalettet under vinduet og en vask på veggen til venstre.

Oversikt over håndverkerpriser og gjør det selv-priser

Logg inn kjøp tilgang

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Artikkel: Få mer plass med et vindu i skråveggen
Total pris: null purchase.price.currency
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake