Hele taket består av solceller. Det kan lønne seg i det lange løp.

Hele taket består av solceller. Det kan lønne seg i det lange løp.

Dagens priser på strøm og solcelleutstyr er dessverre ikke gode nok argumenter alene til å overbevise deg om at et solcelletak er en riktig løsning. Men slenger du på verdistigningen huset ditt kan få, sammen med det miljøvennlige perspektivet, er argumentene kommet litt lenger.

Legger vi til usikkerheten rundt fremtidige strømpriser og satsing på grønn teknologi, er det kanskje tilstrekkelig til å overtale noen. Men det er nok likevel slik at du skal være både idealist og spesielt interessert i ny teknologi for å velge et solcelletak i dag.

Taket er én stor solcelle

Et solcelletak er annerledes enn de tradisjonelle solcelleanleggene du ser rundt omkring på landets hytter uten innlagt strøm. Et solcelletak er nemlig et tak med takstein som har integrerte solcellepanel.

Taket forhandles av firmaet Sun-Net, og på avstand ser taksteinene ut som vanlige takstein. De kan også kombineres med takstein fra Skarpnes.

Fakta om solcelletaket

Størrelse: Ca 12 stein per kvm Ytelse: 9 watt per stein Forventet levetid: Minst 40 år (enkeltstein skiftes enkelt) Pris: Cirka 2500 kr/m², inkludert takarbeid med materialer og solcellepakke (støtteberettiget fra Enova).

Last ned hele artikkelen og les mer om solcelletaket fra Sun-Net, og se hvor mye du kan spare på strømregningen ved å velge ett solcelletak.