SLIK GJØR DU:
1. Kneloft: Vindpapp stiftes eller spikresfast med overlapp på 10 cm. På de loddretteveggene holdes vindpappen på plass med bord eller lister. Ved takfoten monteres et vindbrett.
2. Langs tak: Vindpappen legges ytterst mot taket, men du skal huske at det alltid skal være en ventilasjonsspalte på minst 5 cm mellom vindpapp/isolasjon og takmaterialet.
3. Loft med takstoler: Vindpappen legges på det øverste laget isolasjon og lages tett mot et vindbrett ved takfoten. Brettet skal sikre at vinden ikke trenger inn under isolasjonen.
4. Loft med gangbro: Vindpappen legges på det øverste laget isolasjon, og inn under den delen av gangbroen du skal kunne gå på.
5. Gulv mot krypekjeller: Vindpappen settes fast under det nederste laget isolasjon. Ofte kan dette kun gjøres når gulvet skal skiftes. Vindpappen skal ikke dekke ventilasjonsspalter.
6. Yttervegg: Vindpappen settes fast på det ytterste laget isolasjon. Utenpå vindpappen settes avstandslister (minst 25 mm), som de ytterste bordene eller platene monteres fast til.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Sjekk isolasjonen før det er for sent!

Er du sikker på at du har helt kontroll på isolasjonen? Ellers kan det få store konsekvenser – og det er ikke kun for fyringsutgiftene.

Er ikke huset ditt riktig isolert, kan du få problemer med fukt, sopp og råte. Og det er dessverre mange stygge eksempler på feil etterisolering. Det kan medføre fuktskader på huset og bli dyrt å rette opp. I stygge tilfeller vil det også være helseskadelig for deg og familien.

Sjekk isolasjonen med et inspeksjonskamera

Isolasjonen sitter ofte steder som er vanskelig tilgjengelig – for eksempel i kneloftet, inne i veggen, under himlingen eller i krypekjelleren. Derfor anbefaler vi deg å bruke et inspeksjonskamera, som du kan komme til med. Da vil du enkelt kunne se om det er fukt eller sopp i isolasjonen. Du kan også sjekke at isolasjonen ligger riktig, og at det ikke mangler vindsperre – bare isolasjon er som regel ikke nok.

Akkurat nå får du et inspeksjonskamera sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv.

Ja, takk: Vis meg det nye Tech-Pro inspeksjonskameraet!

VIDEO: Her kan du se inspeksjonskameraet i funksjon: