Vindpapp forbedrer isolasjonen med 10 %

Vindpapp forbedrer isolasjonen med 10 %

Hva er vindpapp?

Vindpapp kalles også vindsperre, fordi det nettopp er det den kan - nemlig sperre av for vinden. Vindpapp isolerer ikke i seg selv, men brukes sammen med et annet isolasjonsmateriale, der vindpappen sørger for at vinden ikke blåser inn i isolasjonen. Den beste isoleringen oppnås ved at luften står stille i isolasjonsmaterialet, og akkurat det hjelper vindpappen til med.

Hvorfor vindpapp?

Sammen med isolasjonsmaterialet har vindpapp en stor isoleringsevne, fordi det sørger for at det ikke blåser kald luft inn i isolasjonen. Derfor er vindpapp en god ide, ettersom det til slutt vil gi en positiv effekt på boligens fyringsutgifter. Vindpapp beskytter også isolasjonen, slik at levetiden på isolasjonen blir forlenget når du velger å supplere isolasjonen med vindpapp.

Montering av vindpapp

Ved montering av vindpapp er det viktig at du følger nøye med på den bruksanvisningen som produsenten har satt på produktet. Det er for eksempel veldig viktig at du alltid sørger for at det er rikelig med ventilasjon mellom vindpappen/isolasjonen og takmaterialet eller ytterveggen på den bygningen du isolerer, når du monterer vindpappen. Hvis det ikke er nok ventilasjon mellom vindpappen og det ytterste materialet, kan du risikere å få alvorlige fuktproblemer.

Forskjellige typer vindpapp

Du kan kjøpe vindpapp i mange forskjellige typer og kvaliteter - fra de billigere typene av vindpapp som du kan bruke på redskapsskuret, til de litt dyrere og mer avanserte typene som for eksempel vindpapp med armering. Hvilken vindpapp du skal bruke avhenger i stor grad av bygningens beliggenhet og hvor utsatt den er for vind og vær.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Sjekk isolasjonen før det er for sent!

Er du sikker på at du har helt kontroll på isolasjonen? Ellers kan det få store konsekvenser – og det er ikke kun for fyringsutgiftene.

Er ikke huset ditt riktig isolert, kan du få problemer med fukt, sopp og råte. Og det er dessverre mange stygge eksempler på feil etterisolering. Det kan medføre fuktskader på huset og bli dyrt å rette opp. I stygge tilfeller vil det også være helseskadelig for deg og familien.

Sjekk isolasjonen med et inspeksjonskamera
Isolasjonen sitter ofte steder som er vanskelig tilgjengelig – for eksempel i kneloftet, inne i veggen, under himlingen eller i krypekjelleren. Derfor anbefaler vi deg å bruke et inspeksjonskamera, som du kan komme til med. Da vil du enkelt kunne se om det er fukt eller sopp i isolasjonen. Du kan også sjekke at isolasjonen ligger riktig, og at det ikke mangler vindsperre – bare isolasjon er som regel ikke nok.

Akkurat nå får du et inspeksjonskamera sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv.

Ja, takk: Vis meg det nye Tech-Pro inspeksjonskameraet!

VIDEO: Her kan du se inspeksjonskameraet i funksjon:

Under kan du se noen av grunnprinsippene til når du skal montere vindpapp.