Spikerslagene holder på isolasjonen, og dampsperren tetter igjen utenpå.

Spikerslagene holder på isolasjonen, og dampsperren tetter igjen utenpå.

PROBLEM:

Jeg skal etterisolere et bjelkelag fra undersiden. Den gamle takkledningen er fjernet, men det er ujevn avstand mellom bjelkene. Hvordan får jeg mineralull til å sitte mellom bjelkene, før jeg setter på dampsperre og spikerslag?

LØSNING:

Forskjellig avstand mellom bjelkene er typisk i eldre hus. Derfor er det ikke gitt at du kan klemme mineralullen så fast mellom bjelkene, at den blir hengende til dampsperren er satt fast.

Men du kan jobbe skiftvis med isolasjon og spikerslag, slik at du først setter opp to-tre bord, dytter inn en isolasjonsmatte på oversiden, og setter opp enda et bord. På den måten kan du fortløpende legge opp isolasjon uten at den faller ned.

Du kan også holde isolasjonen oppe med 2 mm ståltråd og kramper montert med trykkluftpistol eller en hammer. Det skaper litt ekstra jobb, men kan være en løsning hvis det andre viser seg å være for kronglete, eller du vil ha frilagte bjelker og ikke har plass til klassiske spikerslag som mineralullen kan ligge på.

LES OGSÅ: Alt om isolasjon

REDAKSJONEN ANBEFALER: Slik senker du strømregningen!

Er isolasjonen på loftet ødelagt, har du en kuldebro under vinduet, eller slipper varmen ut hoveddøren? Med et infrarødt termometer kan du enkelt og raskt måle temperaturforskjellene i huset, og se hvor du skal gå til verks for å få en lavere strømregning.

Sjekk hvor varmen slipper ut med et infrarødt termometer

Det første skrittet mot en lavere strømregning er å vite hvor du må gjøre tiltak. Her har du bruk for et infrarødt termometer. Du peker med laserstrålen på det stedet du vil måle, og sekunder etterpå kan du lese av temperaturen på skjermen.

Akkurat nå får du et infrarødt termometer sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedisjon. Du sparer 609 kroner.

Ja, takk: Vis meg mer om det infrarøde termometeret og det gode tilbudet

Her kan du se en video av hvordan det infrarøde termometeret virker: