Granulat av cellulose egner seg godt på uutnyttede loft.

Granulat av cellulose egner seg godt på uutnyttede loft.

Problem:

Jeg skal isolere loftet, men er i tvil om om jeg skal bruke cellulose i stedet for mineralull?

Løsning:

Du kan bruke begge deler – eller det tredje alternativet, som er treull. Alle har sine fordeler og ulemper, og de isolerer omtrent like godt.

Mineralullen er den de fleste kjenner som rockwool eller glava. Den er lett tilgjengelig og enkel å legge. De fleste mineralullsproduktene krever maske og hansker fordi de gir kløe, men det finnes såkalte “kløfrie” alternativ.

Cellulosegranulat krever profesjonelle for å blåse inn. Og fordi det er granulat, er det mest opplagt til et åpent, uutnyttet loftsrom. Her vil det til gjengjeld være enkelt å blåse ut.

Den største forskjellen mellom treull og cellulose på den ene siden, og mineralull på den andre, er at tykke lag mineralull (over 20 cm) krever en dampsperre. Tre og cellulose ”puster”, og klarer seg uten.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Slik senker du strømregningen!

Er isolasjonen på loftet ødelagt, har du en kuldebro under vinduet, eller slipper varmen ut hoveddøren? Med et infrarødt termometer kan du enkelt og raskt måle temperaturforskjellene i huset, og se hvor du skal gå til verks for å få en lavere strømregning.

Sjekk hvor varmen slipper ut med et infrarødt termometer

Det første skrittet mot en lavere strømregning er å vite hvor du må gjøre tiltak. Her har du bruk for et infrarødt termometer. Du peker med laserstrålen på det stedet du vil måle, og sekunder etterpå kan du lese av temperaturen på skjermen.

Akkurat nå får du et infrarødt termometer sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedisjon. Du sparer 609 kroner.

Ja, takk: Vis meg mer om det infrarøde termometeret og det gode tilbudet

Her kan du se en video av hvordan det infrarøde termometeret virker: