Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Innvendig etterisolering gjør ikke bare overflaten lun og inneklimaet mer behagelig. Overflaten blir også plan og glatt.

Innvendig etterisolering gjør ikke bare overflaten lun og inneklimaet mer behagelig. Overflaten blir også plan og glatt.

Det er ikke vanlig i Norge. Produktet er heller ikke lagervare, i hvertfall ikke ennå. Men vil du etterisolere vegger innvendig, er metoden vi viser deg her både enkel og effektiv. Produktet vi bruker heter varmveggsplater, og gir deg en god etterisolering og en solid overflate i én arbeidsgang.

Du slipper også å lage et skjelett bak platene, slik du ellers må gjøre ved en klassisk innvendig etterisolering med mineralull og gipsplater utenpå. I stedet skrur du de isolerte fibergipsplatene opp på spesielle tilhørende stolper, som i seg selv isolerer effektivt. Deretter skal platene bare sparkles i skjøtene og fuges i kantene, før de males til slutt.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Alt om isolasjon

Effektivt tilskudd til eksisterende isolering

Varmveggsplatene blir dyrere enn en klassisk etterisolering, og de er ment som tillegg til en eksisterende isolasjon. Men det er et effektivt tillegg, for den enkle konstruksjonen utnytter plassen den opptar hundre prosent, og den bryter kuldebroer som over tid kan skape mørke skygger på ytterveggene.

Last ned hele artikkelen og se hvordan platene brukes.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Sjekk isolasjonen før det er for sent!

Er du sikker på at du har helt kontroll på isolasjonen? Ellers kan det få store konsekvenser – og det er ikke kun for fyringsutgiftene.

Er ikke huset ditt riktig isolert, kan du få problemer med fukt, sopp og råte. Og det er dessverre mange stygge eksempler på feil etterisolering. Det kan medføre fuktskader på huset og bli dyrt å rette opp. I stygge tilfeller vil det også være helseskadelig for deg og familien.

Sjekk isolasjonen med et inspeksjonskamera
Isolasjonen sitter ofte steder som er vanskelig tilgjengelig – for eksempel i kneloftet, inne i veggen, under himlingen eller i krypekjelleren. Derfor anbefaler vi deg å bruke et inspeksjonskamera, som du kan komme til med. Da vil du enkelt kunne se om det er fukt eller sopp i isolasjonen. Du kan også sjekke at isolasjonen ligger riktig, og at det ikke mangler vindsperre – bare isolasjon er som regel ikke nok.

Akkurat nå får du et inspeksjonskamera sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv.

Ja, takk: Vis meg det nye Tech-Pro inspeksjonskameraet!

VIDEO: Her kan du se inspeksjonskameraet i funksjon: