Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Innvendig etterisolering gjør ikke bare overflaten lun og inneklimaet mer behagelig. Overflaten blir også plan og glatt.

Innvendig etterisolering gjør ikke bare overflaten lun og inneklimaet mer behagelig. Overflaten blir også plan og glatt.

Det er ikke vanlig i Norge. Produktet er heller ikke lagervare, i hvertfall ikke ennå. Men vil du etterisolere vegger innvendig, er metoden vi viser deg her både enkel og effektiv. Produktet vi bruker heter varmveggsplater, og gir deg en god etterisolering og en solid overflate i én arbeidsgang.

Du slipper også å lage et skjelett bak platene, slik du ellers må gjøre ved en klassisk innvendig etterisolering med mineralull og gipsplater utenpå. I stedet skrur du de isolerte fibergipsplatene opp på spesielle tilhørende stolper, som i seg selv isolerer effektivt. Deretter skal platene bare sparkles i skjøtene og fuges i kantene, før de males til slutt.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Alt om isolasjon

Effektivt tilskudd til eksisterende isolering

Varmveggsplatene blir dyrere enn en klassisk etterisolering, og de er ment som tillegg til en eksisterende isolasjon. Men det er et effektivt tillegg, for den enkle konstruksjonen utnytter plassen den opptar hundre prosent, og den bryter kuldebroer som over tid kan skape mørke skygger på ytterveggene.

Last ned hele artikkelen og se hvordan platene brukes.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Slik senker du strømregningen!

Er isolasjonen på loftet ødelagt, har du en kuldebro under vinduet, eller slipper varmen ut hoveddøren? Med et infrarødt termometer kan du enkelt og raskt måle temperaturforskjellene i huset, og se hvor du skal gå til verks for å få en lavere strømregning.

Sjekk hvor varmen slipper ut med et infrarødt termometer

Det første skrittet mot en lavere strømregning er å vite hvor du må gjøre tiltak. Her har du bruk for et infrarødt termometer. Du peker med laserstrålen på det stedet du vil måle, og sekunder etterpå kan du lese av temperaturen på skjermen.

Akkurat nå får du et infrarødt termometer sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedisjon. Du sparer 609 kroner.

Ja, takk: Vis meg mer om det infrarøde termometeret og det gode tilbudet

Her kan du se en video av hvordan det infrarøde termometeret virker: