Bunnsvillen legges parallelt med veggen. Ved hjelp av treklosser holdes det en avstand til ytterveggen på 2 cm. Hvis ytterveggen skulle bli litt fuktig, så er det dermed en smule luft mellom den isolerende veggen og ytterveggen, og på den måten kan fukten tørke uten å trenge inn i isoleringsveggen.

Det strekes opp til stålstenderne, som skal plasseres med 45 cm’s mellomrom, akkurat som i en vanlig skillevegg. Krysset markerer at stenderen skal stå i midten. I dette eksempelet setter vi tre stålstendere, som festes med fiksertang.

For å holde avstanden på de 2 cm mellom yttermur og isoleringsvegg må det plasseres trelister på tvers av stenderne for om lag hver meter. Før stenderne skrus fast, kontrolleres det med vateret at de står i lodd. Når stenderen er i lodd, slås det en strek og et kryss som viser hvor den skal stå.

På den måten kan man først justere alle stendere for deretter å feste dem. I hvert fag legges det en isoleringsplate som passer til dimensjonen på stålstenderne.

Man må være nøye med å få isolasjonen ned i bunnskinnen, så det ikke oppstår enkuldebro. Det legges isolasjon mellom alle stålstenderne. Legg merke til at isolasjonen bare sitter fast i den siden hvor stendernes åpning er.

Når isoleringen sitter korrekt, kan første lag gips monteres. Det festes med en skrue i topp og bunn på hver stender.Før andre lag med gips må det etableres en fuktsperre. Til det brukes en 0,2 mm plast.

Man må være nøye med å plassere fuktsperren så den ligger jevnt med gipsplaten. Plastikken festes med stiftepistol i topp, bunn og på sidene. Plasten som stikker ut i kantene blir sittende til veggen er ferdig. Så settes andre lag gips opp.

Her benytter vi en rest, så tømreren streker opp skruelinjen og fester platen med skruer for hver 20. cm. Konstruksjonen av veggen er ferdig, og veggen må fuges hele veien rundt. Først deretter fjernes den overskytende plasten.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Slik senker du strømregningen!

Er isolasjonen på loftet ødelagt, har du en kuldebro under vinduet, eller slipper varmen ut hoveddøren? Med et infrarødt termometer kan du enkelt og raskt måle temperaturforskjellene i huset, og se hvor du skal gå til verks for å få en lavere strømregning.

Sjekk hvor varmen slipper ut med et infrarødt termometer

Det første skrittet mot en lavere strømregning er å vite hvor du må gjøre tiltak. Her har du bruk for et infrarødt termometer. Du peker med laserstrålen på det stedet du vil måle, og sekunder etterpå kan du lese av temperaturen på skjermen.

Akkurat nå får du et infrarødt termometer sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedisjon. Du sparer 609 kroner.

Ja, takk: Vis meg mer om det infrarøde termometeret og det gode tilbudet

Her kan du se en video av hvordan det infrarøde termometeret virker: