Hvis du har et loftsrom uten hindringer, er det smart å etterisolere med isolasjon på rull.

Hvis du har et loftsrom uten hindringer, er det smart å etterisolere med isolasjon på rull.

Problem

Jeg vurderer å etterisolere loftet. Lønner det seg med ytterligere 20 cm, i tillegg til de eksisterende 10, eller tar det for lang tid å tjene inn?

Løsning

Dette er egentlig ikke noe å lure på. Investeringen tjener seg fort inn igjen. De 10 centimeterne du har liggende nå, betyr derimot at du fyrer for kråkene.

Vi har tidligere regnet på det, og med forbehold for hvor mye du betaler for å fyre opp huset, kan du regne med at 200 mm ekstra isolasjon vil spare et normat stort hus for cirka 3-4000 kroner årlig. Fordi 150 kvadratmeter mineralullisolasjon i 20 cm tykkelse koster cirka det dobbelte, vil du ha tjent inn utgiftene i løpet av bare et par år.

Du skal forsikre deg om at den eksisterende isolasjonen er hel, ellers bør du skifte også den når du likevel er i gang oppe på loftet.

LES OGSÅ: Steinull på loftet!

SLIK ISOLERER DU LOFTET

Det er ganske enkelt å isolere et uutnyttet loftsrom, der det ikke er lagt gulv. Men det er noen avgjørende detaljer du skal passe på:

Du skal unngå å blokkere den helt nødvendige ventilasjonen langs undersiden av taket, og du skal unngå sprekker som kulda kan sive gjennom.

Les mer om isolering

REDAKSJONEN ANBEFALER: Slik senker du strømregningen!

Er isolasjonen på loftet ødelagt, har du en kuldebro under vinduet, eller slipper varmen ut hoveddøren? Med et infrarødt termometer kan du enkelt og raskt måle temperaturforskjellene i huset, og se hvor du skal gå til verks for å få en lavere strømregning.

Sjekk hvor varmen slipper ut med et infrarødt termometer

Det første skrittet mot en lavere strømregning er å vite hvor du må gjøre tiltak. Her har du bruk for et infrarødt termometer. Du peker med laserstrålen på det stedet du vil måle, og sekunder etterpå kan du lese av temperaturen på skjermen.

Akkurat nå får du et infrarødt termometer sammen med 2 utgaver av Gjør Det Selv for kun 49,50 kroner + 39,50 kroner i porto og ekspedisjon. Du sparer 609 kroner.

Ja, takk: Vis meg mer om det infrarøde termometeret og det gode tilbudet

Her kan du se en video av hvordan det infrarøde termometeret virker: