Hvis du har et loftsrom uten hindringer, er det smart å etterisolere med isolasjon på rull.

Hvis du har et loftsrom uten hindringer, er det smart å etterisolere med isolasjon på rull.

Problem

Jeg vurderer å etterisolere loftet. Lønner det seg med ytterligere 20 cm, i tillegg til de eksisterende 10, eller tar det for lang tid å tjene inn?

Løsning

Dette er egentlig ikke noe å lure på. Investeringen tjener seg fort inn igjen. De 10 centimeterne du har liggende nå, betyr derimot at du fyrer for kråkene.

Vi har tidligere regnet på det, og med forbehold for hvor mye du betaler for å fyre opp huset, kan du regne med at 200 mm ekstra isolasjon vil spare et normat stort hus for cirka 3-4000 kroner årlig. Fordi 150 kvadratmeter mineralullisolasjon i 20 cm tykkelse koster cirka det dobbelte, vil du ha tjent inn utgiftene i løpet av bare et par år.

Du skal forsikre deg om at den eksisterende isolasjonen er hel, ellers bør du skifte også den når du likevel er i gang oppe på loftet.

LES OGSÅ: Steinull på loftet!

SLIK ISOLERER DU LOFTET

Det er ganske enkelt å isolere et uutnyttet loftsrom, der det ikke er lagt gulv. Men det er noen avgjørende detaljer du skal passe på:

Du skal unngå å blokkere den helt nødvendige ventilasjonen langs undersiden av taket, og du skal unngå sprekker som kulda kan sive gjennom.

Les mer om isolering