Lett
Vanskelig

Etterisolering uten dampsperre

Etterisolering av yttervegger kan foregå på mange måter, og det beste er som regel å gjøre det utenfra. Men fordi det er et veldig omfattende prosjekt, har altfor mange gjennom tiden satt opp en ekstra isolert vegg innvendig med dampsperre og gipsplater. Og det har med tiden gitt mange problemer med muggsopp og dårlig inneklima.

Det kan dog la seg gjøre med å etterisolere veggene innvendig og samtidig unngå de kjedelige problemene med muggsopp og fukt. Du trenger kun å bruke et isoleringsprodukt som Multipor isolasjonsplater.

Bruk Multipor når du etterisolerer uten dampsperre

De såkalte Multipor isolasjonsplatene er 100% diffusjonsåpne og uorganiske. Det betyr at de ikke kan angripes av verken mugg eller fukt. Platene gir dessuten ingen skadelige stoffer og de har en veldig høy isoleringsevne som gjør dem ideelle til etterisolering av for eksempel kjellervegger, hvor det ofte er høy risiko for fuktighet.

Multipor-platene settes opp uten fukt- eller dampsperre, og fordi de settes opp uten fukt- eller dampsperre, og fordi de tar opp og avgir fukt i takt med at rommets fuktighet endrer seg, er du alltid sikret et godt inneklima.

Multipor lages i mange tykkelser, men vi vil anbefale 100 mm som virkelig gir en god etterisolering.

LES OGSÅ: Leca blokk: Slik arbeider du med Leca-blokker

Etterbehandling

Når platene er satt opp, skal de etterbehandles. Etterbehandlingen består av en sandwich av lim, armeringsnett og lim igjen, som til sammen sikrer en hard og robust overflate som kan males på.

Det er viktig at du bruker en diffusjonåpen maling, slik at Multiporen kan puste som den skal. Tapet og tapetklister må du ikke sette på. De er organiske, og kan derfor lett angripes av mugg.

Last ned den komplette veiledningen til etterisolering uten dampsperre

I artikkelen som du kan laste ned på denne siden, får du en komplett veiledning til etterisolering av yttervegger uten bruk av dampsperre. I artikkelen kan du blant annet se hvordan du forbereder veggene, setter opp platene, legger kabler i isolasjonsplatene - og mye mer.