Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Den gamle ytterkledning på annekset vårt skriker etter å bli skiftet ut. Den er sprukket og vanskelig å vedlikeholde. Samtidig vil vi gjerne også kunne bruke annekset i vinterhalvåret. Derfor måtte vi gjøre noe med de gamle vinduene med ett lag glass og den dårlige isolasjonen.

Panelovnene blir nemlig helt rødgløden de når det er kaldt ute. Så vi velger å kombinere utskiftnin- Få mer glede av annekset gen av kledning med etterisolering og tetting. Og nye vinduer og ny dør. Når du først har fått av den gamle veggkledningen, kan du også sjekke den eksisterende isolasjonen, utbedre skader, eller om nødvendig, skifte den helt ut.

Er ikke dampsperra, som ligger bak den gamle isolasjonen (innvendig), helt tett, bør også den skiftes ut samtidig. Det kan du gjøre ved å fjerne den gamle isolasjonen og legge ei ny dampsperre utenfra – mellom stenderne. Men du får det aldri helt tett ved stenderne. Derfor anbefaler vi å montere en dampsperrefolie på innsiden av veggen. Dekk deretter med et lag av for eksempel 13 mm gipskartongplater.

LES OGSÅ: Infrarødt termometer - ta temperaturen på alle overflater