Isolering

Du sparer ikke kun penger ved å isolere, men du øker også verdien på huset ditt. Les her hvordan du gjør det.

Å etterisolere et dårlig isolert hus, er en god investering. Du sparer penger i fyringsutgifter, og gjør samtidig huset ditt mer verdt. Det er i tillegg enkelt – bare du kjenner til de grunnleggende prinsippene.

LES OGSÅ: Rørisolering - den enkleste besparelsen

Akkurat hvor mye penger du kan spare ved å forbedre isolasjonen i huset ditt, avhenger av hvor godt isolert huset er fra før, hvilken oppvarmingsform du bruker, og hva du betaler for varmen. Men i en standard enebolig fra 1960- og 1970-tallet, er det slett ikke umulig å kunne spare opp mot 15.000 kroner i året ved å gå gjennom isoleringen, og forbedre den der det er mulig.

Les mer om isolering

Dette får du i temaet

I dette temaet viser vi deg hvilke prinsipper du må kjenne til når du isolerer, slik at du unngår å gjøre skade når du etterisolerer. For når varme og kulde møtes, oppstår det nemlig fukt som potensielt kan gi store vannskader på huset.

Du får også veiledning til hvordan du kan skifte ut de gamle termorutene med nyere lavenergiruter som kan spare deg for masse penger.

Isolering av loftet er en av de enkleste isoleringsoppgavene du kan kaste deg ut i, og vi er med deg hele veien slik at du er sikker på at oppgaven blir ordentlig utført.

Vi går gjennom hvilke tetningslister som er å finne på markedet, og hvilke fordeler og ulemper det er ved de forskjellige listene. Vi viser deg hvordan du skifter ut listen og vedlikeholder de nye tetningslistene.

Termostatene har blitt mye smartere, og de nyeste vet hvordan været er utenfor eller når du er på vei hjem fra jobben - slik at du kun fyrer når du er hjemme. Det er også slutt på å gå og vri på termostaten. Alt sammen kan styres fra telefonen . Vi viser deg den nyeste teknologien.

Last ned det store temaet og få orden på isoleringen.