Er du den heldige eier av ditt eget hus som er noen år gammelt, kan du se fram til skattefrie inntekter mange år fremover.

Uansett om du legger mer isolasjon på et dårlig isolert loft, pakker inn nakne varmerør, eller setter tetningslister i utette vinduer, vil investeringen din raskt tjene seg inn igjen gjennom en redusert strømregning.

Deretter kan du år etter år glede deg over lavere utgifter til strøm og varme. Og penger spart, er penger tjent. Så mens politikere og eksperter leter etter redskaper til å kutte det store energiregnskapet med, kan du gå i gang i dag. Det store spørsmålet for deg er bare hva du har størst glede av, og her må du legge din egen plan. Hvert hus er unikt, og du er nødt til å ta hensyn til hvor mange penger du kan bruke, og hvor mye tid du kan bruke på oppgavene.

Kanskje starter du med tetningslister og rørskåler. Målt i avkastning er dette ofte god butikk. Når du ikke har flere utette vinduer, må du se på større prosjekter som isolering eller nytt varmeanlegg.

Det tar lenger tid å tjene inn igjen, men gir på lang sikt større besparelser. Og du har en kjempefordel. Når du gjør jobben selv, er kostnaden langt mindre, og gevinsten tilsvarende større.

Isoler varmerørene Hvis varmerørene dine ikke er isolert, er dette et sikkert sted å starte.

Kjøp deg til et lavere forbruk Bruker du for mye på strøm, vann og varme, tjener et kjøp seg ofte inn.

200 mm ekstra på loftet Det mye penger å hente ved å isolere ekstra godt på loftet.

Slik får du billigere varme Pelletsovn, jordvarme, fjernvarme, sol – hva er best hos deg?

Energivinduer for småpenger Med enkle midler forvandler du de gamle vinduene til lavenergivinduer.

Kom deg lett på loftet – men hold varmen nede En tett, isolert loftsluke tjener seg raskt inn.

Uansett om du skal male veggene, skifte ut en vannkran, legge gulvvarme eller bygge om hele huset, så er der hjelp å hente i det store arkivet. Klikk her >>