Det ser flott ut, men den gamle lysslyngen koster i form av strømkroner.

Det ser flott ut, men den gamle lysslyngen koster i form av strømkroner.

Hvert år i november, når dagslyset forsvinner for alvor, går nordmenn i kjelleren eller på loftet for å finne frem julelysene fra kassene med julepynt. Men er lysslyngen av den gamle typen med glødepærer, kan lysfesten koste deg flere strømkroner enn du kanskje er klar over.

Vinterhalvårets strømpriser gjør at en gammel glødepæreslynge på 80 watt, som er tent døgnet rundt, sluker cirka 90 kroner på seks uker, kanskje mer. Lar du – som mange gjør – lysslyngen henge fremme i vinterens tre mørke måneder, ender regningen på rundt 200 kroner.

Velg en LED-lysslynge

En moderne LED-lysslynge med 100 pærer, bruker bare 5 watt, tilsvarende et strømforbruk på rundt fem kroner på seks uker – eller en drøy tikroning for alle de tre månedene.

Du kan altså se frem til en besparelse på nesten 200 kroner hver vinter. En ny LED-lysslynge koster kanskje et par hundrelapper, så investeringen er tjent inn igjen før kjøttmeisen begynner å kvitre. I tillegg kan du glede deg over at LED-pærer normalt holder 25 ganger lenger enn glødepærer.

Kort sagt: Jo lenger julen varer, desto flere penger kan du spare ...

Redaksjonen anbefaler: Spar penger med en smart plug stikkontakt!

Det er penger å spare på å huske å slukke julelyset om natten. Men med desembers julemas, er det fort gjort å glemme lyset når du går til sengs. Derfor kan det være en god idé å utstyre lysslyngen med en intelligent smart plug stikkontakt. Da kan du styre stikkontakten via en smarttelefon og stille den inn slik at den automatisk slår av lysslyngen hver natt.

Ja, takk: Vis meg smart plug stikkontakten!

VIDEO: Her kan du se smart plug stikkontakten i funksjon: