Det er ingen hemmelighet at jo mer risikabelt eller vanskelig du gjør det for tyven å bryte seg inn, desto større er sjansen for at han lar nettopp ditt hus være i fred. Boligeiere blir også flinkere og flinkere til å gjøre tilværelsen sur for eventuelle innbruddstyver, og det finnes mange gode verktøy til formålet, deriblant alarmer, ekstra sikrede dører og vinduer, samt lys som slås på ved hjelp av sensorer eller tidsbrytere.

Slå av og på når du vil

Med Gjør Det Selv kan du nå få en intelligent stikkontakt, slik at du selv kan styre lyset, dvs. slå det av eller på, uansett om du er hjemme eller ute. Stikkontakten virker sammen med en app på telefonen, som du kan bruke til å styre det apparatet du har koblet til kontakten. Hvis du er på ferie eller på hytten, kan du slå av og på lyset hjemme fra telefonen akkurat når du vil og forvirre eventuelle tyver som måtte luske rundt i nabolaget.

Også for en enklere hverdag

Hvis du er en av dem som allerede har kontroll på tyverisikringen av hjemmet ditt, kan du bruke den digitale stikkontakten til andre formål. Du kan for eksempel koble den til kaffemaskinen, slik at du kan starte den før du i det hele tatt har stått opp av sengen. Alternativt kan du koble til TV-en eller andre elektroniske apparater, slik at de ikke bruker standby-strøm, men bare tennes når du vil.

Du kan få stikkontakten sammen med to utgaver av Gjør Det Selv her.