Lett
Vanskelig
Danfoss trådløse termostater

De trådløse termostater kan styres fra en (helt gratis) app på din smartphone eller tablet.

Danfoss’ trådløse termostater gjør det ikke bare enklere å styre temperaturen hjemme. Produsenten lover nemlig også at de smarte termostatene vil spare deg for opptil 23 prosent årlig i fyringsutgifter.

Styrer radiatorene mer effektivt

Den grunnleggende ideen bak de nye termostatene, Danfoss living connect, er at vi skal styre radiatorene mer effektivt. Der du med gamle og umoderne termostater manuelt justerer temperaturen når det blir for kaldt eller varmt, og ofte bare lar den være, skal living connect kobles til det trådløse hjemmenettverket, der den medfølgende fjernkontrollen deretter styrer temperaturen.

Senk temperaturen i arbeidstiden

Radiatorene kan for eksempel justeres til å senke temperaturen når du går på jobb klokken åtte om morgenen, og heve den igjen når du kommer hjem. De nye termostatene kan også justeres til å kjøre i en nedjustert feriemodus.

Men det smarteste er at du alltid kan trekke smarttelefonen opp av lommen, logge på fjernstyringen hjemme og justere varmeplanen, hvis du skulle finne på å komme hjem et par dager senere. Med andre ord kan Danfoss’ moderne termostater også styres fra en (gratis) app på en smarttelefon eller et nettbrett.

LES MER: Hvordan virker en termostat?

Virker med alle radiatorer

Danfoss living connect bestilles på internett. Bare skriv “Danfoss living connect” i Google, så dukker det opp både beskrivelser av systemet og nettbutikker som selger produkter fra systemet.

Vi fant blant annet en startpakke med fem trådløse termostater og en fjernstyring til 5637 kroner. En utgift som Danfoss lover vil være tjent hjem i løpet av noen år. Hvis du har behov for det, kan du kjøpe flere termostater, som koster omkring 400 kroner stykket.

VIKTIG: Undersøk de gamle termostatene

Termostatene virker med alle vannbårne radiatorer. Men er de gamle termostatene satt fast med spennebånd, skal du sørge for å bestille løsningen med tilhørende adaptere. Vi fant adapterne til salgs for 88 kroner per stk. Vil du koble gulvvarme til living connect, må du i tillegg investere i kontrollpanelet HC-Gulvvarmemaster, som vi fant til salgs for cirka 2400 kroner.

Last ned hele artiklen, og få en steg for steg veiledning til hvordan du monterer og installerer termostatene.

Displayet viser temperaturen som termostaten er innstilt på. Du kan også fininnstille termostaten på menyknappene som sitter i sidene og bunnen.