En varmepumpe er det riktige valget hvis du vil senke utgiftene til oppvarming av boligen eller hytta. I hvert fall hvis du fra før får varme fra strøm eller olje – eller hvis du skal ha varmet opp en ellers uoppvarmet hytte. For selv om varmepumpen også drives av strøm, kan den utnytte strømmen mye mer effektivt enn for eksempel panelovner kan.

Men hvordan forsikrer du deg om at du kjøper den billigste varmen, og ikke katta i sekken? Vi har laget et 20 siders tema som hjelper deg å gjøre de riktige valgene:

Temaet inneholder:

  1. Slik blir kulde til varme – vi viser deg hvordan varmepumpen virker
  2. Slik velger du riktig modell – 14 spørsmål og svar
  3. Når kun det beste er godt nok – varmepumpenes Ferrari
  4. Montering av varmepumpen – og hvor den skal plasseres
  5. Varmepumpeskjul – slik lager du det selv

Gjør om kulde til varme

Varmepumpen kan noe som gir den nesten magiske evner: Den kan gjøre om kulde til varme. Eller rettere sagt: Den kan utnytte forskjellen mellom kulde og varme til å lage ekstra varme. Teknikken gjør at den bare skal bruke litt strøm for å drive pumpen. De mest effektive luft til luft-varmepumpene avgir fire ganger mer energi enn de forbruker

LES OGSÅ: Varmepumpeskjul: Bygg det selv!

Vi hjelper deg å velge riktig

De siste årene er det kommet et hav av luft til luft-varmepumper på markedet. Men ikke alle er like gode. Da pumpene for alvor gjorde sitt inntog, skrøt mange produsenter av en høy effektivitet. Dessverre viste det seg at effektiviteten var målt ved en temperatur som var på plussiden, og som kjent er det ofte adskillige grader under 0 på våre breddegrader, og i kulde var mange av de første varmepumpene ikke imponerende effektive.

Målingene i dag er blitt mer realistiske, men du skal fortsatt være oppmerksom når du handler. Du må også tenke på hva du skal supplere med, for luft til luft-varmepumpen er ikke bra nok når det blir for kaldt – og varmt vann produserer den heller ikke.

Last ned hele temaet om varmepumper

I vårt 20 siders tema om varmepumper, har vi samlet alt du trenger å vite for å kunne velge riktig varmepumpe til huset ditt. Kort sagt; hvordan du kjøper billig varme fremfor katta i sekken.