Siden med glassdøren må nemlig ikke legges opp til ryggen på sekketrallen, da det kan skade glasset. Jo lengre du kan kjøre ovnen på en sekketralle, desto mer skåner du ryggen din.

Når ovnen nå er kommet sikkert inn i stua uten en ripe, kan du pakke den ut. Bak på ovnen er det øverst plass til røykrør. Mens ovnen, som benytter seg av konveksjonsprinsippet, suger luft inn gjennom det nederste hullet.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Her finner du alt vårt innhold om vedovn

Her har vi valgt at røykrøret skal sitte på toppen av ovnen, så fagmannen løfter av topplaten og fjerner dekkplaten. Mens toppen er løftet av, skal det settes på en rørstuss, som har samme diameter som rørene.

Denne skal være 120 mm.Rørstussen skrus fast med en metallskinne på tvers, som forhindrer at feierens kule treffer ovnen under feiing. Oppå rørstussen settes det et mellomstykke, og deretter kan det 90 graders røykrøret settes på. Legg merke til at håndverkeren lar plasten sitte på røret for å unngå riper.

Nå skal han finne høyden på hullet som må lages i pipa. Derfor legges det et vater inn i røret, og dermed kan han med tommestokken lese av høyden for bunnen av røret. Høyden kan nå overføres til pipa.

For å starte i en fuge, måles det 12 cm inn på skorsteinen. Mursteinen er nemlig 11 cm, pluss 1 cm til pusslaget. Røykrør-innføringen legges opp til de to merkene, og deretter streker han rundt om hele røret. Det er nå klart til å bli laget hull i skorsteinen.