Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Skummatten fra Sika fås i tykkelser på 3 og 5 mm. Nærmeste forhandler finner du på www.sika.com

Skummatten fra Sika fås i tykkelser på 3 og 5 mm. Nærmeste forhandler finner du på www.sika.com

Et tradisjonelt flytende tregulv vil alltid gi etter og ha en mer eller mindre hul lyd når du går over gulvet – uansett hvilken type underlag du velger.
Derfor har Sika utviklet et helt spesielt system uten disse ulempene. Navnet er AcouBond, og består av et elastisk lim og en 3 mm tykk skummatte med avlange utskjæringer.

Når matten er rullet ut på et helt plant undergulv, påføres limet i mattens avlange utskjæringer med en fugepistol. Det flytende tregulvet legges deretter oppå matten, slik at den blir limt fast til undergulvet.

Kombinasjonen med en akustisk matte og helliming gir en maksimal reduksjon av trinnlyd og romklang.

Underlaget er også stabilt og motstandsdyktig overfor trykk. Her legger vi et støydempende gulv på betong. Systemet kan også legges på f.eks. fliser og tregulv.

Undergulvet skal forberedes

Uansett underlag, skal det være helt plant. Du må derfor fjerne kuler og andre ujevnheter før du går i gang.

Når et tregulv legges på betonggulv, skal det være fuktsperre mellom, så fukt ikke trenger opp i treet.

Fordi tregulvet limes fast, kan du ikke bare legge en fuktsperre av for eksempel plastfolie. I stedet ruller du ut en spesiell primer på undergulvet. Den virker både som fuktmembran og gir god vedheft til limet.

REDAKSJONEN ANBEFALER: 10 støyproblemer: Her er løsningen

Last ned byggeveiledningen og få en trinn for trinn guide

I byggeveiledningen som du kan laste ned på denne siden, viser vi deg hvordan du forbereder undergulvet, ruller matten ut og fester gulvbordene til undergulvet. Det er ikke et vanskelig prosjekt om du følger byggeveiledningen vår.