Video
Lett
Vanskelig

Den største utfordringen kan være å skaffe en flis som er maken til den gamle. Ellers gjelder det å fjerne den ødelagte flisen i mindre biter, slik at du ikke risikerer å slå skall av flisene ved siden av.

SKIFT UT FLISEN:

1. Bor hull i den ødelagte flisen

Her bores rekker av hull i midten og rundt i kanten med et 6 mm bor. Det fjerner spennet i flisen, slik at den er lettere å slå i mindre stykker etterpå. Pass på så du ikke borer hull i en eventuell våtromsmembran.

2. Fjern fugen med hammer og meisel

Den skal også fjernes i små biter. Du kan eventuelt skjære den vekk med en multikutter. Fjern limrester, slik at bunnen blir plan. Etterpå skal du rengjøre hullet for alle biter og støv.

3. Skjær til flisen, og sjekk om den passer i hullet

Legg eventuelt litt vann på betongen før du smører på flislim, da binder flislimet bedre.

4. Fyll flislim i hullet, og plasser flisen

Legg flisen så vannrett som mulig, og sørg for at fugen er like stor hele veien rundt. Bank eventuelt flisen på plass med en gummihammer, slik at den ligger i nivå med de øvrige flisene.

5. Fordel fugemassen diagonalt på fugene

Når det er én enkelt flis det skal fuges rundt, kan du fint gjøre det med en gang. Trykk fugemassen godt ned i fugen, slik at den blir fylt helt opp. En gummisparkel er ideel til formålet.

6. Rens flisen for fugemasse når fugene er fylt opp

Tørk over med det samme med en ren, fuktig svamp, slik at overskytende masse fjernes. Reparasjonen er ferdig. Og gulvet er flott igjen.