Rett opp gulvet

Et gyngende gulv skyldes som oftest at bjelkene ikke støtter mer. Fagmannen viser i oppstillingen her hvordan du kan utbedre skaden.

Det er gjerne kilene under bjelken som er årsaken til et gyngende gulv. Kilene har enten gitt sig eller sklidd ut, fordi de ikke har vært spikret ordentlig fast. Heldigvis kan man gjøre noe med det uten at hele gulvet må tas opp.

Fagmannen bruker en såkalt gulvjack, som er en form for mini-jekk. Med et spiralbor bores det et hull tilsvarende diameteren på gulvjacken, som her er 15 mm. Hullet skal bare være en liten centimeter dypt.

Så skiftes det til et mindre bor på 12 mm, og det bores gjennom både gulvbord og lekte, slik at du er helt nede på det støpte betonggulvet. Med en spesialnøkkel skrur du gulvjacken gjennom gulv og lekte, inntil den treffer undergulvet og dermed løfter opp lekten.

Ved hjelp av et rett bord kan du lett se om gulvet nå er helt plant. Er det ikke det, er det lett å regulere gulvjacken, inntil gulvet er helt rett. Borehullet tettes med en trepropp, og gulvet er igjen stabilt. Både spesialnøkkelen og gulvjacken kjøper du i et velassortert byggemarked.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Gulv