Ny feielist

Det er irriterende, når feielisten ikke sitter skikkelig fast. Men det er faktisk ikke så vanskelig å få den til å sitte. Du skal bare slå dykkertene riktig inn.

VIDEO: Se hvordan du skifter feielist

Under kan du se en film av hvordan gulvleggeren skifter feielist, og lenger ned i artikkelen får du en beskrivelse av arbeidet som gjøres i filmen.

Først skrapes gammel maling og lakkrester av med en skrape, eller, som her, et gammlt stemjern. Da er du sikker på at den nye listen vil sitte helt tett til gulvet. Mål så ut til den ene feielisten, og strek målet på listen med en blyant.

Her bruker vi en listesaks til å klippe listen i en 45 graders gjæring. Å bruke en listesaks er både lettere og minst like nøyaktig som sag og skjærekasse.

Feielisten legges på plass, så man ser at den passer, og det markeres hvor den andre listen skal klippes. Gulvleggeren klipper også den andre listen i en 45 graders gjæring, hvorpå han legger den inntil den første.

Passer gjæringen, som her, strekes det opp hvor lang listen skal være, og den kuttes til. Nå når listene er tilpasset, festes de med små dykkert, som skal slås ned i gulvet og ikke i veggen. På den måten arbeider listene sammen med gulvet.

Til slutt får de et par slag med doren, så de blir mindre synlige. De nye feielistene er nå montert, og etter en omgang maling er overgangen mellom gulv og panel igjen flott.

LES OGSÅ: Velg den riktige gulvlisten

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Gulv