Montér den ene listen så enden støter helt opp til motsatt vegg. Støt den andre listen inntil. For å streke opp riktig, må du nå legge et lite stykke av samme listetype opp langs den første listen, så du streker etter den ytterste.

Nå vil streken følge veggen, og dermed kompensere for eventuelle skjevheter. Skjær så listen etter streken. Her benytter vi en bakksag, og sager faktisk fra bunnen. I starten kan det virke litt upraktisk, men det gir et pent, rent snitt på forsiden. Du må ikke sage hele veien gjennom listen, men la det siste lille stykket i toppen være.

Den siste tilpasningen bør skje med en hobbykniv, så det bare er et papirtynt stykke igjen.Støt den tilpassede listen opp til den andre, så den tynne tappen ligger oppå det andre listestykket. Når listen er festet, skjæres det ytterste av tappen av med en hobbykniv i en 45 graders vinkel. Hjørneskjøten er ferdig. Den ligner fullstendig på et hjørne som er gjæret. Og den er helt tett. Metoden kan selvsagt også brukes selv om veggen ikke er skjev.