Video
Lett
Vanskelig

Å male gulvet kan være en fin måte å redde et slitt gulv på, slik at det ser nytt og pent ut. Det har likevel den ulempen at larveganger og hakk blir mer synlige. Til gjengjeld er dette enkelt å gjøre noe med, fordi det kan skjules med en overkommelig sparklingsjobb ved at hullene fylles opp med sparkelmasse, slik at de ikke synes lenger.

Her sparkler vi med Filler Ekstra fra Dana. Den er ferdigblandet på tube, slik at den er enkel å arbeide med. Det fylles i hullene med en 5-6 cm bred sparkel. Det er en god idé å bruke kneputer, da det kan være hardt for knærne å arbeide i knestående på gulvet.

Larveganger skjemmer et malt gulv. Men de kan enkelt fylles med sparkelmasse, slik at de ikke synes lenger.

SLIK GJØR DU:

1. Området med larveganger renses for løs maling med en stiv børste

Det sikrer en god bunn å sparkle på. Husk å støvsuge før du sparkler.

2. Fyll hullene med sparkelmasse

Den trykkes ut i små porsjoner og sparkles på langs av bordene. Trekk av så mye som mulig, slik at du begrenser slipearbeidet. La deretter sparkelmassen tørke et døgns tid.

3. Slip gulvet der du har sparklet

Du skal vente med å slipe til sparkelmassen er helt tørr. Slip først med korn 60-80, og deretter med korn 120-150. Da får du en helt glatt overflate.

4. Nå skal gulvet rengjøres grundig

Først med støvsuger, deretter skal det vaskes med en hardt oppvridd klut, slik at du forsikrer deg om at alt støvet er borte, og du har en ren bunn å male på.

5. Til slutt males gulvet

Bruk den samme malingen som tidligere er brukt på gulvet, slik at du er sikker på at malingen kommer til å hefte skikkelig. Er det store flater, bør du rulle på malingen.