Fiks det ødelagte gulvbordet

En utett radiatorventil har etterlatt seg en fuktig og stygg flekk på gulvet.

Det kan være mange og gode grunner til å ville skifte ut et gulvbord. En stygg flekk etter en potteplante, en dyp ripe etter tunge møbler i spisestuen, eller en klassisk utett radiatorventil, som har etterlatt seg en eller flere gjennomvåte gulvbord, slik at de er blitt stygge og misfargede.

Løsningen er enkel

Men løsningen er enkel. Du skal bare bruke en multikutter til å skjære ut den stygge biten av gulvet, og erstatte den med noe nytt og friskt. Det krever selvsagt at du enten har en stump av et gulvbord liggende, eller at du kan få kjøpt et tilsvarende i et byggvarehus.

TIPS: Er gulvet utgått?

Er gulvet utgått, er en mulighet å kikke under et skap som uansett aldri kommer til å flyttes. Det kan hende du kan skjære ut en liten bit der.

Her viser vi hvordan du skifter et ødelagt gulvbord rundt en radiatorventil. Det er litt vanskeligere enn å skifte et helt rett gulvbord, men prinsippene er de samme.

LES OGSÅ: Lag en perfekt reparasjonen av tregulvet

Fiks det ødelagte gulvbordet

Derfor har det gått galt

? Potteplanter. En potteplante som står i en utett potteskjuler, kan veldig raskt ødelegge et gulvbord eller to, og etterlate seg både store og stygge skjolder.

? Radiatorventiler. Radiatorventiler kan stå i månedsvis og “svette” under gulvmansjettene, før du oppdager det og rekker å reagere.

? Hakk og riper. Hver gang møblene flyttes rundt i huset, kan de ripe opp og ødelegge gulvet.