Gulvplater med isolering

Betonggulv i kjellerrom er ikke spesielt sjarmerende. Hvis det ligger i et rom som brukes til eksempelvis TV-stue eller lekerom gir det heller ikke mye fotvarme eller hygge.

Med et helt vanlig laminatgulv på bare 7-8 mm kommer rommet til å ligne et oppholdsrom. I tillegg får du faktisk “isolert” kjellergulvet også.

Isolering av kjellergulv med skumplast

Før du legger det nye laminatgulvet, må du først legge et lag skumplast på betonggulvet. Legg det i kant mot kant og med den rillete siden ned. Sørg for at det er 5 cm inn til veggene der det ikke er skumplast.

Ved å holde den avstanden unngår du at gulvet buer opp i overgangen mellom gulvet og veggen. For isoleringen av kjellergulvet er det viktig at du legger to lag skumplast.

Mellom de to lagene ruller du ut en fuktsperre som er med på å isolere mot gulvkulde.

Kjellergulvet forblir lavt

Selv om du legger fuktsperre, to lag skumplast og laminatgulv, blir selve gulvet faktisk kun forhøyet med 2 cm. Da får du kjellergulvet isolert uten at du blir nødt til å tilpasse de dørene som åpner seg inn i rommet. Laminatgulv er enkelt å legge, for det fås nesten kun som klikkgulv.

Om du vil minimere støyen fra gulvet, kan du lime det sammen i stedet. Hvis du velger den løsningen, må du fjerne klikkskjøtene på de korte skjøtene. Da får du helt vanlig fjær og not-skjøt, som du lett kan lime sammen.

Store detaljer

Å legge gulv er en smal sak, men det kan være utfordringer i rommet – særlig rundt hjørner, radiatorer og så videre. Du må dessuten holde en avstand på 10 mm til veggen, slik gulvet, som faktisk er “flytende”, får plass til å bevege seg litt på.

Når gulvet er lagt, skal du legge en gulvlist langs veggene, og så er gulvet ferdig. Enkelt, flott og perfekt isolering av et ellers kjedelig kjellergulv.

Hvis du laster ned PDFen får du en komplett trinn for trinn-veiledning til hvordan du legger laminatgulv oppå betonggulv.